Müller Cecília elrendelte a tömeges oltást

Az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján Kiss Róbert alezredes elmondta: miután a beoltottak száma elérte a 3,5 milliót, a vendéglátó teraszok szombaton kinyithatnak. Reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselniük, de a felszolgálóknak igen. Az esti kijárási tilalom 23 órára módosul.

Nyitás – “Rám is vár egy korsó sör a teraszomon”

Három és félmillió honfitársunk beoltva. Újraindítjuk Magyarországot – tette közzé Orbán Viktor Facebook-oldalán péntek reggel. A miniszterelnök  videójában emlékeztetett, hogy ennek következtében újra kinyitnak a vendéglátóhelyek teraszai. A miniszterelnök ezt követően a Kossuth Rádióba ment a szokásos pénteki interjúra, ahol a részletekről is többet mondott.

Operatív törzs: a teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti

A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a […]

Kamu sms-ek hívják oltásra a regisztráltakat

Külföldi telefonszámról küldenek oltásra sms-t – hívta fel figyelmet a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője a csütörtöki online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert alezredes arra kérte az oltásra várókat, hogy a külföldi telefonszámról érkező, kontakt megjelölése nélküli sms-eket hagyják figyelmen kívül.