Hamberger Ádám Ferencváros

A Fradi vezérszurkolója szerint furcsa, hogy épp a lokisták kifogásolják csapata kormányközeli kapcsolatait

Sport

A Sportálnak adott interjút Hamberger Ádám, a Ferencváros capója, aki 14 éve irányítja megafonnal a zöld-fehérek táborát a kerítésen.

Hamberger a Fradi őszi teljesítményét – a feröeri Klaksvík elleni fiaskót leszámítva – nagyon sikeresnek érzi, és fradistaként külön öröm számára, hogy a Fiorentina otthon és idegenben sem tudta őket legyőzni a Konferencia-ligában, majd a csapat ismételten megélte a kupatavaszt.

Dejan Sztankoviccsal is voltak hullámvölgyek, de profi edző és a mentalitása kifejezetten illik a Ferencvároshoz. Bízom benne, hogy magára talált a csapat a szezon végére, és még nagyobb lendülettel megyünk neki a tavasznak. A szurkolótábor tekintetében is remek szezont zártunk, egyértelműen szintet léptünk. A nemzetközi meccseinken szép létszámmal képviseltük magunkat, illetve az ősz folyamán remek látványokat mutattunk be. Firenzében magyar és nemzetközi szinten is elismerésre méltó teljesítményt nyújtottunk, a vonulás, a szurkolás és a pyroshow is kimagasló volt

nyilatkozta Hamberger.

Majd felvetődött a Fradi kormányközelisége, amit elsősorban az NB I egy szem NER-en kívüli csapata, az újpestiek emlegetnek rendszeresen. A zöld-fehérek vezérdrukkere szerint “az irigység beszél belőlük”.

Az Újpest hosszú évek óta új gazdát keres, nem lennék meglepve, ha a következő tulajdonos kormányközeli lenne. Nem tudom, akkor zavarni fogja-e őket a támogatás, lehet, saját magukat is NER-ezik majd. Nemcsak a lila-fehérekre jellemző ez, több magyar csapat szurkolója is ezt a kritikát szokta megfogalmazni a Ferencvárossal szemben. Érdekes ezt például egy Debrecen-drukkertől hallani, hiszen elsőkörben kaptak anno stadiont…De említhetném még a kormányközeli támogatók hadával rendelkező Diósgyőrt is. Összességében majdnem a teljes magyar mezőnynél fellelhetőek a kormánypárthoz köthető támogatói körök. Ezek fényében nem tudom, hogy jön bárki ahhoz, hogy kizárólag a Ferencvárost találja meg ezzel

– összegzett Hamberger Ádám.

Fotó: Instagram/Hamberger Ádám

“Győzike, Győzike, fideszes g*cike” – így szidták a debreceni drukkerek Gáspár Győzőt

A Fradi elnöke közös fotóval vágott vissza a Győzikét szidalmazó debreceni drukkereknek