Fucsovics Márton

Fucsovics 12, Marozsán 20 helyet javított a férfi tenisz-világranglistán

Sport

Fucsovics Márton 12, Marozsán Fábián pedig 20 helyet javított a férfi teniszezők világranglistáján.

Fucsovics – a top 100 egyetlen magyarja – a harmadik fordulóig jutott legutóbb Rómában, ezzel a 92-edikről feljött a 80. helyre.

Marozsán az elmúlt hetek legnagyobb szenzációját okozta azzal, hogy az olasz fővárosban élete első ATP-főtábláján legyőzte Carlos Alcarazt, aki vereségétől függetlenül visszavette az éllovas pozíciót Novak Djokovictól. A 23 éves magyar játékos a 135.-ről a 115. helyre jött fel, mögötte a Roland Garroson szintén selejtezős Piros Zsombor a 125.

Az élbolyban az olasz fővárosban a 20., de salakon az első trófeáját megszerző orosz Danyiil Medvegyev már a második az ATP-rangsorban, Djokovic pedig a harmadik.

A nőknél mindhárom magyar éljátékos rontott, a hosszú sérülés után visszatért Udvardy Panna jelenleg a 95., közvetlenül mögötte áll Gálfi Dalma, Bondár Anna viszont kicsúszott a top 100-ból, és a 103. Valamennyien főtáblások lesznek a Garroson, amelynek a selejtezőjében érdekelt Jani Réka a 154., míg a februárban még 374. Babos Tímea újabb 34 helyes ugrással már a 237.

A női élmezőnyben őrzi első helyét a lengyel Iga Swiatek, megelőzve az Australian Open-bajnok fehérorosz Arina Szabalenkát. A római – és tavaly wimbledoni – bajnok kazah Jelena Ribakina feljött a negyedik pozícióba.

(MTI)