Bondár Anna teniszező

Bondár Anna búcsúzott a második fordulóban az Australian Opentől

Sport

Bondár Anna búcsúzott a második fordulóban szerdán az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A világranglistán 81. játékos – aki a nyitókörben megszerezte első Grand Slam-főtáblás győzelmét – a 2017-ben Roland Garros-győztes lett Jelena Ostapenkóval találkozott, pályafutása során először. Párizsi diadala óta a rivális legalább tízkilós súlyfelesleget szedett fel, de félelmetes erejű ütései mit sem változtak. Előzetesen a 25 éves magyar is úgy fogalmazott, hogy a balti teniszező nem lesz könnyű ellenfél, mert nagyon agresszívan játszik, úgyhogy rövid labdamenetekre kell felkészülnie.

A meccs ennek megfelelő tempóban indult, s a felek két-két brékkel jutottak el a rövidítésig. Ebben fej fej mellett haladtak 5-5-ig, ekkor azonban Ostapenko megnyert két labdamenetet, s ezzel a 70 perces szettet is.

A második felvonás szintén két-két bréket hozott, az ötödik pedig magyar szempontból a legjobbkor következett, 5:4-nél ugyanis a lett teniszező semmire elvesztette a szerváját, s így a játszmát is.

Az utolsó szettre azonban elfogyott a Hajdúszoboszló SE sportolójának a lendülete, sorra bukta el az adogatásait úgy, hogy saját szerváinál gémlabdái sem voltak. A szintén 25 esztendős rivális 5:0-nál sem engedett ki, és 39. nyerő ütésével lezárta a 2 óra 34 perces összecsapást.

“Eléggé megváltoztak a körülmények, tegnaphoz képest húsz fokot esett a hőmérséklet, még sosem játszottam itt ilyen hidegben” – kezdte Bondár az értékelését a Hungarian GP Facebook-oldalon. – “Szerváltam az első szettért, de Ostapenko játéka olyan, hogy ha érzi a ritmust, akkor sorozatban bejönnek a nagy ütései. A második játszmában feljavultam, kétszer is visszajöttem brékhátrányból, az utolsó szett viszont sajnos hamar eldőlt, az ellenfelem nagyon pontosan játszott, én pedig nem találtam fogást rajta. Az mindenképpen bíztató, hogy egy ilyen szintű játékossal két szetten keresztül partiban voltam.”

A szeghalmi születésű teniszező közölte, nem “fekszenek” neki az Ostapenko-stílusú ellenfelek, mert jobban szereti, amikor labdamenetek alakulnak ki. A párosról pedig elmondta:

“A belga Greet Minnennel indulok, akivel tavaly negyeddöntősök voltunk a Roland Garroson, ráadásul a mostani első ellenfelünket is ismerjük. Bízunk benne, hogy itt is tudunk pár kört menni” – tette hozzá.

Eredmény:
2. forduló (a 32 közé jutásért):
——————————-
Jelena Ostapenko (lett, 17.)-Bondár Anna 7:6 (7-5), 5:7, 6:0

(MTI)