MTK címere

Súlyos vereségével közelebb került a másodosztályhoz az MTK

Sport

A sereghajtó MTK Budapest négygólos vereséget szenvedett a vendég Mezőkövesdtől a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Az immár öt kör óta nyeretlen kék-fehérek hátránya így továbbra is hat pont az éppen bennmaradó, 10. helyezett Budapest Honvéddal szemben, amely ráadásul eggyel kevesebb meccset játszott.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
MTK Budapest-Mezőkövesd Zsóry FC 0-4 (0-2)
——————————————
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1950 néző, v.: Berke
gólszerzők: Drazic (13.), Pillár (23.), A. Lukic (70.), Kis (83.)
piros lap: Sluka (82.)
sárga lap: Cseke (32.), Jurina (52.)

MTK Budapest:
————-
Mijatovic – Varju, Szépe (Várkonyi, 20.), Nagy Zs., Sluka – Ramadani Mezei, 67.), Kata, Stieber – Miovski (Kovács M., 67.), Futács, Kovácsréti (Vancsa, 79.)

Mezőkövesd Zsóry FC:
——————–
Tordai – Farkas, Pillár, A. Lukic, Vadnai, Vajda (Babati, 78.) – Cseke, Madarász (Karnyickij, 65.), Cseri (Csurko, 65.) – Jurina (Besirovic, 51.), Drazic (Kis, 78.)

Bár az első helyzetet az MTK hagyta ki, utána mégis a vendégek szereztek vezetést Stefan Drazic szólója végén. A kék-fehéreket alaposan visszavetette a bekapott gól, a mezőkövesdiek egy szöglet után meg is duplázták az előnyüket az enerváltan futballozó rivális ellen. A szünet előtti percekben ocsúdott fel a fővárosi együttes, de Kovácsréti mindkét próbálkozását hárította a vendégek kapusa, Tordai.

A második félidőt kifejezetten jól kezdte az MTK, de a rohamok hamar alábbhagytak, az idő múlásával pedig egyre hitehagyottabbá vált az együttes. Ezen a cserék sem tudtak változtatni, ráadásul a 70. percben Lukic fejesével végleg eldőlt a három pont sorsa. Az MTK a hajrára Sluka kiállítása miatt megfogyatkozott, a Mezőkövesd pedig az emberelőnyt egy újabb góllal büntette, így végül rendkívül magabiztos győzelmet aratott.