Legjobb őszi és téli sportolási lehetőségek Debrecenben

Sport

A hideg idő beköszöntével egyre többen húzódnánk be a nappalijuk kényelmébe. Azonban az alacsony hőmérséklet nem jelenti azt, hogy a sportolási lehetőségek véget értek volna a városban. A meccsnézésen vagy sportfogadáson túl (amit alternatív linkkel például itt érhetünk el) a sport rengeteg izgalmat ígér még a helyi lakosoknak. Ezért össze is szedtünk négy olyan sportágat, amit még az őszi és téli szezonban is kihasználhatunk – akár egyedül, akár családdal és barátokkal is.

1. Futás

A futók kedvelt helye a stadion körüli futópálya, mely nem csak a kellemes nyári estéken várja a mozogni vágyókat. A téli hónapokban mindössze arra kell figyelnünk, hogy rétegesen öltözködjünk, illetve, hogy fejpánttal vagy sapkával, illetve kesztyűvel és sállal felfegyverkezve induljunk neki a kocogásnak. A cipőre is nagyon érdemes figyelnünk. Az őszi esőben és a téli hóban könnyen csúszóssá válhatnak az utak a lábunk alatt.

2. Úszás

Az úszás igazi téli-nyári sport, hiszen a fedett uszodákban az év bármely hónapjában fejest tudunk ugrani a vízbe. A sportuszoda lehetőségeit mindenképpen érdemes kihasználni, hiszen itt minden debreceni számára elérhető közelségbe kerülhet az úszás élménye. Az úszás kifejezetten jó választás lehet azok számára, akik szeretnek egyedül sportolni, azonban akár edzőtárssal vagy egész társasággal is jó élmény lehet. Gyakori ráadásul az is, hogy ha egy edzőtárssal kezdünk el mozogni, akkor hosszabban és kitartóbban fogjuk űzni ezt a jó szokásunkat. Így egymást motiválva tudunk részt venni az edzéseken.

3. Bicikli

Bár a biciklitúrák igazán kedvelt időszaka a nyár lesz, azért a debreceniek még a hűvösebb hónapok alatt is szuper helyekre juthatnak el két keréken. Egyrészt a városon belül is remek lehetőségeket rejtenek a Nagyerdő útjai. De akár a Vekeri-tó is szuper programokat kínálhat a családdal, barátokkal vagy akár az egyedül bringázók számára is. Aki pedig a városon kívülre is kimerészkedik annak olyan klasszikusokat ajánlanánk, mint a Tisza-tó körbetekerése vagy éppen a Hortobágy megtekintése biciklivel.

De a Debrecen körüli városok meglátogatása is érdekes lehet biciklivel. A megye több települése remek bicikliutakkal van összekötve. Legyen szó a Balmazújváros és Hajdúszoboszló közötti igazán szép szakaszról, vagy éppen a Hortobágyi Nemzeti Park kerékpárútjairól, a legtöbb helyszín akár télen is könnyedén látogatható. Az őszi sárguló falevelek különösen gyönyörű látványt nyújtanak a városban és a város szélén kerekezők számára is.

4. Korcsolya

Végül, de nem utolsó sorban pedig egy igazi téli sportot vettünk fel a listánkra, amely egészen kiskortól egészen idős generációk remek szórakozás lehet mindenkinek. Debrecenben szerencsére egész télen van lehetőségünk korcsolyatehetéségünk csiszolgatására; mind a jégcsarnok, mind a stadion mellett szabadtéri korcsolyapálya remek helyszínt biztosít ehhez. Korcsolyázni már egészen fiatalkorban elkezdhetjük tanítani a gyerekeket. Ők aztán néhány bukdácsolással teli alkalom után gyorsan rákapna a jég izgalmára; hamarosan pedig már a jégkorong vagy éppen a műkorcsolya világa felé kacsintgathatnak.

Plusz 1: Nézni is lehet sportokat a hidegebb hónapokban

Azért annak sem kell lemondania a sportról, aki 10 fok alatt már nem szívesen húzza fel a futócipőjét. Télen ugyanis remek sporteseményeken is részt vehetünk a városban szurkolóként. Legyen szó egy szombat délutáni focimeccsről vagy éppen a jégkorongosok támogatásáról, a meccsek az egész családnak remek programot biztosítanak. De barátokkal egy jó meleg tea mellett szintén remek hétvégi elfoglaltságot és változatosságot hozhatnak a fiataloknak és idősebbeknek egyaránt.