Kick-box világkupa – Tíz aranyérmet nyertek a magyarok

Sport

Összesen tíz aranyérmet nyertek a magyarok felnőtt korosztályban a 26. kick-box világkupán a a hétvégén a BOK Csarnokban.

Az év egyik legrangosabb eseményére rekordnevezés érkezett, 45 ország 1700 harcosa indult.
A hazai versenyzők közül ugyanakkor sokan döntöttek úgy, hogy kihagyják az eseményt, és az októberi világbajnokságra készülnek. A 2019-ben világbajnok Fésű Lajos viszont tatamira lépett és küzdelemben két kategóriában is a legjobbnak bizonyult.

“Egy viszonylag jelentős arány volt, akik azt gondolták, hogy még nincsenek kellően felkészülve erre a versenyre.” – nyilatkozott Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke az MTI-nek. Hozzátette, hogy a döntés mögött lelki tényezők is állhatnak, ugyanis a versenyzőknek fontos egy bizonyos szinten tartani az önbizalmukat.

“Mi ezt úgy könyveljük el, mint az egész helyzetből adódó járulékos veszteséget, és a legfontosabb nekünk is a világbajnoki részvétel lesz” – fogalmazott az elnök. A vb-t október 18-23-án rendezik meg Jesolóban.

A budapesti viadalon, amely az első nagy világverseny volt azóta, hogy júliusban a NOB teljes jogú sportágként fogadta el a kick-boxot, összességében Magyarország végzett az éremtáblázat élén. A felnőttek között tíz arany-, 17 ezüst- és 21 bronzéremmel zárt a magyar csapat.

A háromnapos rendezvényen a gyermektől egészen veterán korosztályig mindenkinek lehetősége nyílt a versenyzésre hét szabályrendszerben: pointfightingban (PF), light-contactban (LC), kick-lightban (KL), full-contactban (FC), low-kickben (LK), K1-ben, és a formagyakorlatok bemutatásában (CF és MF, zenés, kreatív és ezek fegyveres változata).

Az Európai Kick-box Szövetség, a WAKO Europe hétvégi budapesti közgyűlésén a szervezet elnökévé választották Király Istvánt.

Magyar sikerek felnőtt korosztályban:

  • Férfiak pointfighting csapatverseny: Halker-Király Team Kick-box Akadémia
  • Női light-contact csapatverseny: Combat “D” SC – Barátság SE
  • Zenés és kreatív formagyakorlat: Brebovszky Zoltán
  • Zenés és kreatív formagyakorlat fegyverrel: Mónus Viktor
  • Férfi kick-light 57 kg: Száraz Gergő
  • Férfi light-contact 57 kg: Enyingi Ádám
  • Férfi kick-light és light-contact 69 kg: Fésű Lajos

MTI