Dzsudzsák Balázs DVSC

Rossi: “ezért nem hívtam be Dzsudzsákot”

Sport

Ezúttal sem került be Dzsudzsák Balázs Marco Rossi válogatott keretébe, az olasz szakember indokolta döntését.

Mint ismert, korábban azért nem volt a Loki ásza kerettag, mert az NB II-ben játszott. Most, hogy csapatával visszajutott az elsőosztályba, újra felmerült a kérdés, hogy a kapitány beválogatja-e. Rossi a Nemzeti Sportnak magyarázta, miért nem lehet ott Balázs az angolok és az albánok ellen sem:

Balázs ezúttal sem kapott meghívót, ez tény. Azt azonban szeretném leszögezni, hogy aki azt gyanítja, személyes problémám van vele, téved. Tisztelem, amit eddigi pályafutása során elért – a klubjaiban és a nemzeti együttesben egyaránt. Ugyanakkor mindenki tisztában van azzal, hogy amíg korábban leginkább szélsőként volt a csapatai hasznára, a Debrecenben már középső középpályásként játszik. Jó formában van, gólokkal és gólpasszokkal segíti a Lokit, de a középpálya azon részén, ahol ő mostanság szerepel, nekem más típusú futballistákra van szükségem

– magyarázta Rossi, aki gyors, sok labdát szerző játékosokra számít említett poszton, és úgy véli, Dzsudzsáknak ez a képessége már egy kicsit megkopott.

Azt azért hozzátette, senki előtt nem zárta be véglegesen az ajtót.

Dzsudzsák nem fogott kezet a kapitánnyal, mert lecserélték – ezt mondta a hisztijéről