DVSC-Videoton 1-2

Sport

Az éllovas Videoton vendégként 2-1-re legyőzte a címvédő Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati első mérkőzésén, és mivel a Ferencváros vasárnap nem nyert Pécsen, megnyerte a bajnokságot.

A székesfehérvári csapat előzőleg 2001-ben tudott győzni bajnoki találkozón Debrecenben, vagyis 14 éves nyeretlenség szakadt most meg. Tovább folytatódott viszont egy jó sorozat: a Videoton egymás után a 15. bajnoki összecsapásán maradt veretlen. Legutóbb éppen a Debrecentől kapott ki, mégpedig október 19-én, Székesfehérváron.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
DVSC-TEVA – Videoton FC 1-2 (0-1)
———————————-
Nagyerdei Stadion, 6155 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Bódi (82.), illetve Gyurcsó (43.), Feczesin (54.)
sárga lap: Máté (56.), Bódi (59.), Jovanovic (84.), Brkovic (90.), illetve Feczesin (15.), Szolnoki (23.)

DVSC:
—–
Verpecz – Nagy Z. (Mihelec, 64.), Máté P., Brkovic, Korhut – Jovanovic, Varga J., Szakály P., Bódi – Balogh N. (Tisza, 74.), Sidibe (Kulcsár, 57.)

Videoton:
———
Calatayud – Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira – Gyurcsó (Álvarez, 87.), Sándor, Nikolics, Simon Á., Oliveira (Trebotic, 67.) – Feczesin (Kovács, 81.)

Nagy hazai helyzetekkel indult a mérkőzés, négy perc alatt két gólt szerezhetett volna a Debrecen. Később a Videoton magára talált, ennek eredményeként kiegyenlítettebbé vált a játék, de továbbra is többnyire a DVSC próbálkozott támadásvezetéssel. Ennek ellenére székesfehérvári előnnyel vonulhattak az öltözőbe a csapatok, mert a ritka vendégakciók egyikéből a hajrában gól született: Gyurcsó tekert balról, távolról a kapu elé, labdájába senki sem ért bele, de az így is a hálóban kötött ki.

A második félidő lüktető játékot hozott, a Debrecen továbbra is próbálkozott nyomást gyakorolni ellenfelére, a fehérváriak azonban Feczesin fejesgóljával növelték előnyüket. Ezután kitámadott a hazai csapat, ebből pedig vendéglehetőségek akadtak: előbb Feczesin, majd Nikolics hagyott ki nagy helyzetet. A hajrára viszont Bódi szép távoli lövésével összejött a hazai gól, majd a Debrecen nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de nem járt eredménnyel.