Bíróság, kalapács

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki pisztollyal támadt fiatalokra Budapesten

Rendőrség

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 32 éves férfival szemben, aki 2021 nyarán, előzmény nélkül rátámadt egy fiatal nőre és egy férfira, és a gáz-riasztó pisztolyt elsütötte. A támadót végül egy arra járó szabadnapos rendőr fékezte meg.

A vádirat szerint a vádlott 2021. július 4-én, este, kábítószerektől befolyásolt állapotban, a XVII. kerületben sétált, amikor a járdán szembe jött vele egy fiatal nő és egy férfi. Az elkövető megfordult, követte őket, amit a fiatalok észleltek, ezért megpróbáltak kitérni. A vádlott azonban minden előzmény nélkül futni kezdett feléjük, miközben azt kiabálta, hogy beszóltak neki, és ezzel megbántották. A fiatalok próbálták megnyugtatni a férfit, illetve meggyőzni arról, hogy nem mondtak semmit, a vádlott azonban rájuk támadt. A férfi megrúgta a fiatal férfit, majd elővett egy gáz riasztópisztolyt – aminek tartására nem volt engedélye -, amit a nő mellkasától kb. 40 centiméterre tartva elsütött.

Ezt követően a támadó a nyakánál fogva megragadta a nőt, a földre vitte és leszorította. A fiatal férfi azért, hogy társát kiszabadítsa, ököllel arcon ütötte a támadót, aki ennek hatására elengedte a nőt. A sértettek ekkor menekülni kezdtek a vádlott elől, akit egy arra járó civil ruhás rendőr feltartóztatott, és a kollégái kiérkezéséig visszatartott.

A bántalmazás következtében a megtámadott nő könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a 32 éves férfit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, és vele szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.