Késsel támadt édesanyjára egy nagykátai férfi

Rendőrség

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki késsel támadt édesanyjára, de apja közéjük állt, így sikerült elkerülni, hogy megszúrja a sértettet.

A vádirat szerint az elkövető szüleivel és testvérével élt együtt nagykátai otthonukban. A férfinek korábban meggyűlt a baja a kábítószerrel, emiatt többször is kezelték. 2022 márciusának első napjaiban egyszer már megfenyegette otthonukban késsel édesanyját. Ekkor az elkövetőt kórházba is szállították, ahonnan pár nappal később engedték csak ki.

2022. március 16-án, reggel – miután korábban ismét kábítószert fogyasztott – a vádlott ingerültté vált mert anyja nem mosta ki az egyik nadrágját. A felindult férfi ekkor kiabálni kezdte, hogy “Hol van a kés?”, majd a konyhaasztalról felvett egy 7,5 centiméter pengehosszúságú fanyelű kést. A vádlott a kést a feje fölé emelte és megindult a tőle pár méterre lévő sértett felé, miközben közölte, hogy őt le fogja szúrni. Az elkövető édesapja mikor észlelte, hogy fia a sértett közvetlen közelébe lép a késsel, elállta az útját, így a férfi már nem érte el a sértettet. Az apa erélyes közbelépésének köszönhetően az elkövető nem tudta megsebesíteni édesanyját.

A Pest Vármegyei Főügyészség a férfival szemben emberölés bűntettének kísérlete és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat.