A francia férfi a 2018-as Sziget Fesztiválon szexuálisan zaklatott egy tizenegy éves kislányt

Rendőrség

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak a férfinak, aki szexuálisan zaklatott egy gyermeket.

A tényállás szerint a francia férfi egy zenei fesztiválra érkezett hazánkba. A tizenegy éves sértett és a családja is részt vett az eseményen. 2018. augusztus 11-én, éjjel, a kislány a szülei melletti sátorban egyedül aludt, amikor az ittas állapotban lévő férfi a sátor cipzárját lehúzta és bemászott oda. Ezt követően az alvó gyermeket testszerte simogatni kezdte, benyúlt a pólója alá, alsóneműjét megpróbálta lehúzni. A sértett erre felriadt és felszólította a férfit a távozásra, aki ennek eleget tett. Ezután a férfi egy másik sátorba is bemászott, a szülők értesítése alapján azonban a biztonsági őrök elfogták.

A Fővárosi Törvényszék a férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre, 1.600.000 forint pénzbüntetésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás érdekében, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlottal szemben hosszabb tartamú és végrehajtandó börtönbüntetést, kiutasítást, magasabb összegű pénzbüntetést kell kiszabni.

Az eljárás másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla előtt folytatódik.