Gina-terjesztőkön ütöttek rajta a fővárosban

Rendőrség

Több liternyi, randidrogként is ismert GBL-t foglaltak le a budapesti rendőrök a VII. kerületben, két férfit őrizetbe vettek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály, a VII. Kerületi Rendőrkapitányság és a Bűnügyi Bevetési Osztály 2023. március 10-én reggel ütött rajta egy erzsébetvárosi lakáson, ahol bűnügyi információik szerint kábítószerrel kereskedtek. A lakásban a rendőrök több mint öt liter kábítószergyanús folyadékot találtak, amelyből a drogteszt GBL-t mutatott ki. A Gina néven is ismert szeren kívül a drog adagolásához használt üvegcséket, valamint csaknem egymillió forintot foglaltak le.

A kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatott 38 éves Cs. Árpád és a 40 éves M. Géza beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy az internetről illegálisan beszerzett anyagot maguk is rendszeresen használták, és baráti körükben értékesítették. Olyan adat az eljárás során eddig nem merült fel, hogy a kábítószert más bűncselekmény elkövetéséhez használták volna.

A nyomozást folytató VII. Kerületi Rendőrkapitányság a két gyanúsítottat őrizetbe vette, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Vásárlóik azonosítása a további nyomozás feladata.​