Bíróság, kalapács

Közterületen parkoló gépkocsikban tárolta a drogot egy budapesti díler

Rendőrség

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó 29 éves férfival szemben, aki az értékesítésre beszerzett drogot a XV. kerületben, közterületen leparkolt gépkocsikban tárolta, és az autókból szolgálta ki a viszonteladással foglalkozó vevőit – köztük az ügy másik két vádlottját is.

A vádirat szerint a vádlott legkésőbb 2019 májusától amfetamin nagykereskedelmével foglalkozott Budapesten, azon belül a XV. kerületben. A beszerzett kábítószert a férfi rendszerint nagyobb tételekben adta tovább a vásárlóinak, köztük a szintén kábítószer-viszonteladással foglalkozó két vádlott-társának.

A vádlott a továbbértékesítés végett megszerzett, nagykereskedelmi mennyiségű kábítószert csomagokban tárolta a XV. kerületben, négy különböző helyszínen leparkolt gépkocsiban. A vevőkkel történt egyeztetéseket követően, a vádlott a közterületen parkoló autókban tárolt amfetaminból magához vette a megbeszélt mennyiséget, majd azt a saját autójával szállította le a viszonteladó vásárlóknak.

A nyomozók 2019. november 27-én először az egyik viszonteladóra csaptak le a XV. kerületben, amelynek során a férfi gépkocsijának hátsó ülésén egy sporttáskában, összesen 20 csomagban, mintegy bruttó 11 kilogramm amfetamint találtak és foglaltak le. Ezt követően a 29 éves díler XV. kerületben parkoló egyik gépkocsijának csomagtartójából szintén több kilogramm kábítószert foglaltak le, valamint a másik viszonteladó X. kerületi bérelt raktárában is találtak drogot.

A Fővárosi Főügyészség mindhárom férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzást is indítványoz. Egy az ügyben érintett negyedik férfival szemben külön büntetőeljárás folyik, egy további társuk pedig szökésben van.