Viszonzatlan érzelmei miatt zaklatta a férfit és családját egy nő Nagy­ko­vá­csi­ban

Rendőrség

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki viszonzatlan érzelmei miatt zaklatott egy férfit és annak családját.

A vádirat szerint a nő még 2017-ben ismerkedett meg egy rendezvényen egy nős férfival, akivel azután rendszeresen megpróbált kapcsolatot létesíteni. A férfi elzárkózott a nő közeledésétől és többször is hasztalanul kérte őt, hogy ne küldjön neki több üzenetet érzelmeiről, illetve családi problémáiról. A nő a férfi kérését figyelmen kívül hagyva továbbra is megpróbálta őt elérni, de sikertelenül.

Az elkövető a férfi elutasításából fakadó érzelmeit és indulatait nem tudta kezelni, az benne dühöt váltott ki. Ez odáig vezetett, hogy 2019 tavaszára már többször is személyesen kereste a férfit és feleségét is Nagykovácsiban a házuknál. Mivel ők nem akartak vele beszélni, ezt azzal bosszulta meg, hogy rendszeresen megjelent a házánál és zaklató jellegű magatartást tanúsított. Volt, hogy a ház előtt gépkocsijában felerősítette a zenét és a sértetteket hangosan szidalmazta. Máskor hosszan dudált a ház előtt, azt csak a szomszéd felszólítására hagyta abba. Emellett a szomszéd előtt is rendszeresen szidta a sértetteket.

2019 júniusában az elkövető éppen gépkocsijával közlekedett Nagykovácsiban, amikor észrevette, hogy vele szemben a férfi felesége hajt autójával. A sértett mellett ekkor a járműben gyermeke utazott. Az elkövető a sértett felé irányította az autóját és megállásra kényszerítette, amelynek során a sértettnek vészfékeznie kellett. Miután megálltak az elkövető kiugrott az autójából és a vezetőoldali ablakot ököllel kezdte ütni. A sértett óvatosan kikerülte az elkövetőt és menekülni kezdett, de a nő üldözni kezdte. Az üldözés során az elkövető végig néhány centiméteres távolságot tartott a sértett gépkocsijától. A cselekménynek az vetett véget, hogy a sértett nő értesíteni tudta férjét, aki utolérte őket saját autójával és sikerült a felesége, illetve az elkövető autója közé kerülni, így felesége a gyermekükkel együtt el tudott menekülni.

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség zaklatás vétsége, közúti veszélyeztetés bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat az elkövető nő ellen.