A gödöllői rendőrök tetten értek egy kábítószerdílert

Rendőrség

Egy udvarból kitolató autót és egy mellette sétáló férfit láttak meg először a rendőrök 2022. május 12-én kora délután. Mikor a rendőrautó egyre csak közeledett hozzájuk, az autó anyósülésén ülő kiadott az ablakon egy fényes csomagocskát, amit a mellettük sétáló a farzsebébe süllyesztett. A járőrök az autót és a férfit is megállították, majd erősítést kértek az intézkedés biztonságos és eredményes lefolytatásához.

Az egyik érkező egység az autó sofőrjét és utasát ellenőrizte, míg egy másik a kitömött zsebű, és az intézkedésnek kezdetben aktívan ellenálló, és kiabáló, majd lecsendesített és megbilincselt férfivel foglalatoskodott.

Az autó 47 éves gyöngyösi sofőrjéről kiderült, korábban eltiltották a járművezetéstől, előállítását követően büntetőeljárás indult ellene járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségének megalapozott gyanúja miatt. Utasa, egy 32 éves, láthatóan zavartan viselkedő férfiről pedig a gyorsteszt kimutatta, kábítószer van a szervezetében, büntető feljelentést tettek ellene.

A megerősítő rendőri erők tagjai átkutatták az 53 éves férfi ruháját: a farzsebébe gyömöszölt pakkon kívül további 13 ezüstös csomag lapult oldalzsebében, de előkerült 300 ezer forint is. A kutatást kiterjesztették otthonára is, ahol további bizonyítékokat foglaltak le. A konyhaszekrény egyik fiókjában egy fehér porral megrakott zacskó hevert, közelében egy digitális mérleg.

A 103,71 gramm kábítószergyanús porból az igazságügyi vegyészszakértő előzetesen N-etil-norpentedront azonosított. A vegyület új pszichoaktív anyagnak minősül, a legtöbben kristályként ismerhetik. A lefoglalt cucc tiszta hatóanyag-tartalma 10-93 grammra becsülhető, amelynek legalacsonyabb tartalma is jelentős mennyiségnek számít.

Az 53 éves férfit előállították, kihallgatták, a terhére rótt bűncselekményt részben ismerte be. Állítása szerint az anyag saját használatra volt nála, az autóban ülők pedig festési munkálatok megbeszélése miatt érkeztek hozzá, mivel felújítást tervez. Amit pedig a rendőrök a házban találtak, ahhoz semmi köze.

Ezzel szemben a rendőrök gyanúja és a bizonyítékok szerint az őrizetbe vett férfi vevőit szolgálta ki éppen, amikor a körzeti megbízottak rajtuk ütöttek.

A férfi ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, egyben kezdeményezték az őrizetbe vett férfi letartóztatását.