Lányával együtt akart öngyilkos lenni a dunavarsányi férfi

Rendőrség

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki kiskorú lányával közösen kísérelt meg öngyilkosságot.

A vádirat szerint a férfi egyedül nevelte lányát Dunavarsányban. Egy ismeretlen személy feljelentette őt a rendőrségen azt állítva, hogy félelemben tartja lányát és rendszeresen megerőszakolja. A férfi és a lánya egy rendőrségi idézésből tudomást szereztek a megindult nyomozásról. Ezt követően úgy döntöttek, hogy egyszerre vetnek véget az életüknek azért, hogy az eljárás miatt ne kerülhessen el a lány az apjától.

2019 áprilisának végén az elkövető, és az akkor még tizennyolcadik életévét be nem töltött lánya búcsúleveleket készítettek, majd az egyik külterületi horgásztóhoz mentek. A parton leterítettek egy takarót, majd több nyugtató-, vérnyomáscsökkentő- valamint szívfrekvencia szabályozó gyógyszert vettek be és lefeküdtek. Később azonban a gyógyszerek okozta kábultság után felébredtek, majd gyalogosan hazafelé indultak. Útközben az eltűnésük okán őket már kereső rendőrök intézkedtek velük szemben.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek segítséget nyújtva elkövetett öngyilkosságban közreműködés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben.