Lőszereket rejteget a házhoz tartozó melléképületben

Rendőrség

Családi veszekedéshez küldték az örkényi rendőröket, tűzszerészeket kellett hívni a helyszínen talált lőszerek és robbanóanyag miatt.

Egy örkényi tanyára érkeztek rendőrök egy családi botrányról szóló bejelentés alapján 2021. augusztus 1-jén késő este: apa és lánya között alakult ki hangos veszekedés. A kedélyek lecsillapítása után a nő elárulta a járőröknek, apja lőszereket rejteget a házhoz tartozó melléképületben, egy ágy alá dugva és letakarva. Ott volt, ahol mondta, egy szövet táskában több kisebb szatyor, benne lőszerek, töltött fegyvertárak, valamint két csomagban gyurmaszerű anyag.

A rendőrök lezárták a helyet, erősítést és tűzszerészeket kértek a címre, közben visszatartották, majd előállították a 48 éves apát. Többeket kikérdeztek, adatokat gyűjtöttek, ezek alapján adtak ki elfogatóparancsot a férfi öccse, a 39 éves Lakatos Iván ellen. A gyanú szerint ők ketten hordták a rejtekhelyre a lopott és a helyszíni szemle alkalmával lefoglalt, megszámolni is órákba telt gyutacsokat, pisztolytárakat, valamint 774 darab lőszert. A tűzszerészek lépésről lépésre, centiről centire kellett, haladjanak a mindenféle lim-lommal, telepakolt melléképületben, nem tudhatták, mi alatt, miben mit találhatnak. Több felvonásban, összesen 12 órán keresztül vizsgálták át a helyszínt, majd áttelepültek arra az évek óta lakatlan, szeméthalmokkal tele hernádi tanyára, ahonnan a testvérpár a gyanú szerint elhordta a robbanóanyagot és a lőszereket.

A lefoglalt lőszereket és fegyvertárakat igazságügyi fegyverszakértő, az 1071 gramm robbanóanyagot, a gyutacsokat, robbanózsinórokat tűzszerész-szakértők vizsgálják.

A 48 éves férfi kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, állítása szerint valaki más rejtette el a tárgyakat, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

A szökésben lévő, 39 éves Lakatos Iván ellen a rendőrök elfogatóparancsot adtak ki.

Aki a képen látható férfi jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2883 számon, illetve tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámán, vagy a 112 központi segélyhívón.

Az azóta letartóztatott 48 éves férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntettének és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük