A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság pénztárca lopással gyanúsít két fedélzeti takarítónőt

Rendőrség

Milánóból érkezett Budapestre egy 28 éves fővárosi férfi 2021. július 18-án hajnalban, amikor azonban a repülőgépről leszállt, a terminál épületében észlelte, hogy nincs meg az iratait, bankkártyáját és 750 EUR készpénzt tartalmazó pénztárcája.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói  a feljelentést követően azonnal adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, elemezték a biztonsági kamerák felvételeit, illetve átvizsgálták annak a repülőgépnek a fedélzetét, amellyel a sértett érkezett. Ez utóbbi eredményeként az egyik ülés mellett elrejtve megtalálták a pénztárcát, azonban abból 750 EUR készpénz hiányzott. A nyomozás szálai a fedélzeti takarítókhoz, egy 56 éves budapesti és egy 24 éves boldogi asszonyhoz vezettek. A rendőrök mindkettejük ruházatát átvizsgálták, melynek során egyikük alsóneműjéből előkerült az eltulajdonított készpénz egy része. A gyanúsítottak kihallgatásuk alkalmával beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy a pénzt kétfelé osztották, egyikük a ruházatába, míg társa a fedélzeti takarítókat szállító mikrobusz kerekébe – a felni és a dísztárcsa mögé – rejtette részét. A nyomozók a megjelölt helyen azonban nem az oda helyezett összeg egészét találták meg, mert feltehetően a mikrobusz haladása során, menet közben egy része kieshetett a kerék mögül.

A feljelentő 750 EUR készpénzéből 620 EUR-t a nyomozók megtaláltak, és azt a pénztárcával együtt visszaadták.

A fedélzeti karbantartók ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás, és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság egyben intézkedett a repülőtéri belépőkártyájuk visszavonására is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük