Bevásárlóközpont lépcsőházában fojtogatta barátnőjét

Rendőrség

A vád szerint egy 30 éves férfi egy budapesti üzletközpont lépcsőházában, féltékenységből támadt rá a fiatal nőre, aki a bántalmazás miatt életveszélyes állapotba került.

A vádirat szerint, a vádbeli időszakban a vádlott és a vidéken élő sértett párkapcsolatban volt, mindketten hajléktalan életmódot folytattak.

A sértett 2019. szeptember 29-én Budapestre utazott azért, hogy néhány napot együtt töltsön a vádlottal. Másnap, 2019. szeptember 30-án késő este alkoholt fogyasztottak és megbeszélték, hogy az éjszakát az egyik budapesti bevásárlóközpont parkolójához tartozó lépcsőházban töltik.

Útközben, a VI. kerület, Nyugati téri aluljáróban – a vádlott féltékenysége miatt – már összevitatkoztak, amelynek során a vádlott ököllel, többször arcon ütötte a sértettet. Éjfél körül érkeztek meg a bevásárlóközpont parkolójához tartozó lépcsőházba, ahol együtt töltötték az időt. Időközben azonban – továbbra is a vádlott féltékenysége miatt – újra szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során a vádlott ököllel, többször megütötte a sértettet.

A nő ekkor megpróbálta elhagyni a lépcsőházat, azonban a férfi utána ment, hátulról megragadta a nyakát, és magához húzta a sértettet, miközben mindketten a földre estek. Ekkor a vád szerint a férfi a hátán fekvő sértett mellé térdelt, megrángatta a hajánál fogva, majd ismételten megragadta a nyakát és fojtogatta, olyan erővel és hosszan, hogy ennek következtében a sértett elvesztette az eszméletét. Amikor a vádlott ezt észlelte, abbahagyta a sértett fojtogatását, aki magához tért.

A vádlott ezután – hogy a sértett a helyszínt ne hagyja el – felszólította, hogy vetkőzzön meztelenre, aminek a nő eleget tett. Később a vádlott elaludt, a nő ezt kihasználva, elhagyta a lépcsőházat, majd a közelben lévő szállodában segítséget kért.

A sértett a bántalmazás következtében az arcán, nyakán zúzódásos, véraláfutásos sérüléseket szenvedett, a nyak leszorításával agyduzzanat alakult ki nála, mely közvetett életveszélyes állapotot eredményezett, a halálos eredmény elmaradása azon múlott, hogy a vádlott önként felhagyott a sértett nyakának szorításával.

A Fővárosi Főügyészség az erőszakos többszörös visszaeső férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozva.

A férfi eddig más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetést töltött, amelyből ma szabadul, ezért a Fővárosi Főügyészség indítványt tett a letartóztatásnak elrendelésére. A kényszerintézkedés elrendeléséről ma dönt a bíróság.