Garázdaság, sikkasztás, lopás, testi sértés

Rendőrség

Garázdaság, sikkasztás, lopás, testi sértés is szerepel annak a 24 éves tatárszentgyörgyi férfinek a bűnlajstromán, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

Négy büntetőeljárást egyesítve hallgatták ki gyanúsítottként a férfit, minden bűnét beismerte, bár ésszerű magyarázatot egyikre sem igazán adott.

Tavaly nyáron autójával közlekedett a településen, amikor a Bethlen Gábor utcában egy sétáló férfinek hajtott. A gyalogos bal sípcsontját találta el a karosszéria, megúszta felületi hámsérüléssel, amely 8 napon belül gyógyult.

Szeptembert írtunk, amikor újabb bűncselekmény került listájára: egy helyi asszonytól vette át javításra autóját, ám a munkát nem végezte el és a tulajdonos többszöri kérése ellenére sem adta vissza a kocsit. Azóta sem került elő, mivel nem volt hajlandó elárulni, mit csinált vele, hová vitte. Az asszonynak 450 ezer forint kára keletkezett.

Október végén látogatott el egyik kertszomszédjához, ahonnan nemes egyszerűséggel leemelte a 110 ezer forintos bejárati ajtót, hazavitte és beépítette a saját házába. Tette később is magyarázat nélkül maradt.

Negyedik bűncselekményét 2020. november elején követte el, amikor utcán sétálókra támadt Tatárszentgyörgyön. A kéz a kézben andalgó pár futólépéseket hallott, majd hátra tekintve szembesült az ijesztő látvánnyal – egy férfi bottal a kezében, artikulálatlanul ordítva rohant feléjük. Ocsúdni sem volt idejük, támadójuk először a nőre, majd a férfi fejére sújtott fahusángjával. Mindketten könnyű sérülést szenvedtek, csak a szerencsén múlt, hogy ennyivel megúszták. A gyanúsított kihallgatásán egy korábbi vitával hozakodott elő indokként, de a konkrét okra már nem emlékezett.

A Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 24 éves férfivel szemben garázdaság bűntettének, sikkasztás, és lopás vétségének, valamint súlyos testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük