Figyeljünk együtt a rászorulókra!

Rendőrség
A hideg idő beköszöntével a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a rászorult, fedél nélkül élő emberek segítésére, az esetleges kihűlések megelőzésére.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság valamennyi szerve felkészült a hideg időre és az ezzel kapcsolatos feladatok végrehajtására.

A járőrök ismerik a körzetükben azokat a helyeket, ahol a fedél nélkül élők meghúzzák magukat a hidegben. A rendőrök rendszeresen tájékoztatják őket, a közelükben található melegedő helyekről, az ingyenes szálláshelyekről, illetve ha a járőrök indokoltnak látják, vagy ha a hajlék nélkül élők kérik, további segítséget hívnak hozzájuk. A körzeti megbízottak 2015. november 3-án délelőtt Debrecenben, a hűvösebb időben a fedél nélkül élőknek szendvicseket és meleg teát osztottak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság emellett az állampolgárok összefogását is kéri. A kihűlés veszélyének főként az utcán élők vannak kitéve, de a lakókörnyezetben is előfordulhatnak olyanok, akik pillanatnyi egészségi állapotuk miatt mások segítségére szorulnak, vagy nehéz anyagi körülmények között élnek és fűtetlen otthonukban szintén fennáll a kihűlés veszélye. Amennyiben ilyen esetet látnak, tapasztalnak, hívják a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikét, hogy a rendőrség értesíteni tudja a megfelelő hatóságot, vagy további segítséget nyújthasson a bajbajutottaknak.