Több mint 2 millió forintot loptak ki a zsebéből

Rendőrség

A 86 éves bácsi egy hajdúszoboszlói apartmanban pár percre őrizetlenül hagyta pénztárcáját, amiből a gyanúsított ellopta a benne található készpénzt.

A rendőrök a 49 éves nőt rövid időn belül elfogták és lefoglalták tőle az eltulajdonított valutát.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 86 éves férfi 2015. június 27-én 12 óra 15 perckor személyesen tett bejelentést a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon arról, hogy a délelőtt folyamán abból a hajdúszoboszlói apartmanból, ahol megszállt, ellopták a kabátja zsebében lévő készpénzét. A bácsi a nyomozóknak elmondta, hogy az apartmanban rajta kívül még egy ismerőse tartózkodott.20152806093301

A rendőrök a bejelentést követően adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd a beszerzett információkat követően Hajdúszoboszló, Déli soron található vasútállomáson igazoltatták azt a helyi nőt, aki a bűncselekmény elkövetésekor az apartmanban tartózkodott.

N. Erzsébet az intézkedés közben önként előadta az eltulajdonított 10.000 kanadai dollárt, amit a rendőrök lefoglaltak.

A nyomozók elfogták és a rendőrkapitányságra előállították a 49 éves nőt, akit gyanúsítottként kihallgattak. A terhelt vallomásában elmondta, hogy amíg az idős bácsi a fürdőszobában tartózkodott, addig ő a kabátból ellopta a pénzt és a helyszínről sietően távozott.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya N. Erzsébettel szemben – szabadlábon hagyása mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozója a lefoglalt valutát visszaadta a bácsinak.