Megkezdődött K. Sándor pere, a vád 2 milliárdos csalás

Rendőrség

Az ismert ebesi vállalkozó, és a helyi csapat egykori mecénása a banki kamatoknál jóval magasabb hozamot ígért ügyfeleinek. A károsultak között van K. Sándor anyósa és több alkalmazottja is.

A vádirat ismertetésével és a vádlott meghallgatásával megkezdődött  a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt K. Sándor büntetőpere a Debreceni Járásbíróságon. A 43 éves K. Sándor – aki 19 hónapja előzetes letartóztatásban van, így a tárgyalásra is fegyőri kísérettel hozták – a vád szerint több befektetőcéget hozott létre, amelyek igen magas hozamot ígértek, így a férfi vállalkozásai a vádban foglaltak szerint mintegy 2 milliárd forinttal károsították meg a kisbefektetőket.

A közgazdász végzettségű K. Sándor azzal tett szert ismertségre a közéletben, hogy cégei – többek között a Cívis Globál Brókerház Zrt. – révén aktívan támogatta a Hajdú-Bihar megyei Ebes futballcsapatát, amely a mesés anyagi támogatásnak köszönhetően egyre jobban szerepelt a megyei bajnokságban.

A vádirat szerint K. Sándor célja kizárólag a pénzszerzés volt. A 19 hónapja előzetesben lévő vállalkozó vallomásában ezt cáfolta, s arról beszélt, hogy nem követett el bűncselekményt. Az is mondta, a problémák akkor kezdődtek, amikor az ügyfelek által befektetett tőkét nem tudták elég gyorsan visszaforgatni, illetve hogy egy ingatlanbefektetéssel 500 millió forintot bukott.