Életveszélyes sérülést okozott haragosának

Rendőrség

A hajdú-bihar megyei rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 31 éves férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint életveszélyes sérülést okozott a sértettnek Konyáron.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást G. Attila konyári lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. május 20-án délelőtt Konyáron, egy italbolt előtt G. Attila veszekedni kezdett egy 47 éves helyi férfival. A vitát G. Attila úgy zárta le, hogy beletérdelt a sértett hasába. A bántalmazást látta egy, az utcában tartózkodó férfi, aki a sértett védelmére kelt és rászólt a támadóra. A férfi erre abbahagyta a bántalmazást, az áldozat és a segítségére siető járókelő pedig elsétált a helyszínről.

Estére a 47 éves sértettnek erős fájdalmai lettek, azonban bízott abban, hogy az elmúlik. Mivel a fájdalom reggelre sem múlt el, a férfi telefonon kért segítséget a mentőszolgálat munkatársaitól.

Az orvos értesítette a rendőrséget arról, hogy egyik betegüknek bántalmazásból származó belső sérülései vannak. A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a sértett a bűncselekmény során életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták G. Attilát, aki beismerő vallomást tett. A terhelttel szemben folytatott nyomozást a rendőrség 2015. június 22-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség részére.