Feldúlta a házat

Rendőrség
A polgári rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint betört egy házba, ahonnan használati tárgyakat tulajdonított el.

Egy férfi 2015. június 10-én 16 óra 15 perc körüli időben értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját arról, hogy ismeretlen betört a Polgár, Aradi utcában található ingatlanába, amit feldúlt és ruhaneműt, zsebórát, mosógépet, televíziót, valamint vasanyagokat lopott el onnan. A rendőrök a helyszínre mentek és adatgyűjtést végeztek, aminek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható R. Tamás helyi lakost, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőrök az eltulajdonított vasanyagokat egy helyi MÉH telepen megtalálták és lefoglalták, majd visszaadták a sértett részére.

A 18 éves fiatalemberrel szemben a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Polgári Rendőrőrs a lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.