Családi nap Hajdúböszörményben

Rendőrség
A hajdúböszörményi rendőrök 2015. június 6-án együttműködés keretében családi napon vettek részt a helyi Déli Lucernás településrészen.

Az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség támogatásával a Hajdúböszörményi Önkormányzat és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság családi napot szervezett a Hajdúböszörményi Kincskereső Óvodában a Déli Lucernás településrészén élő lakosok számára.

Dr. Dienes Imre r. alezredes, megbízott kapitányságvezető a megnyitón kiemelte, hogy mennyire fontos a helyi közbiztonság kialakításában a rendőrség és a lakosság kölcsönös bizalomra épülő együttműködése. A rendőrség fokozott figyelmet fordít arra, hogy a polgárok folyamatos tájékoztatást kapjanak a településen előforduló jogsértésekről, az azok elkövetését elősegítő okokról és körülményekről, valamint a megelőzés lehetőségeiről.

A kapitányságvezető a megnyitón megjelent vendégeknek egy a vagyon elleni bűncselekmények megelőzésének lehetőségeit összefoglaló kiadványt és egy ajtónyitást érzékelő biztonságtechnikai berendezést tartalmazó ajándékcsomagot adott át. Ezek az eszközök segítséget nyújthatnak számukra az önvédelmi készség kialakításában, továbbá a szubjektív biztonságérzetük fokozásában.

A helyi rendőrkapitányság és a főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársai olyan játékos és tanulságos programokkal jelentek meg a rendezvényen, amelyek között valamennyi korosztály megtalálhatta a saját életkorának, érdeklődésének megfelelőt.

A látogatóknak lehetőségük nyílt a több témakört felölelő bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági kiállítás megtekintése mellett megelőzési kisfilmek megnézésére és előadások meghallgatására is. A családi nap résztvevői megismerkedhettek a rendőrségi járművekkel, magukra ölthették a speciális személyvédelmi felszereléseket, kipróbálhatták a kerékpáros ügyességi pályát, valamint a bűnügyi technikusok segítségével elkészíthették saját tenyérlenyomatukat is.