A romániai fejlesztési minisztérium felújítaná Mátyás király kolozsvári szülőházát

A romániai fejlesztési minisztérium a román kormánykoalícióban helyet foglaló Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) javaslatára felújítaná Mátyás király kolozsvári szülőházát – jelentette be csütörtökön Kolozsváron Cseke Attila romániai fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter.

Nyitás – “Rám is vár egy korsó sör a teraszomon”

Három és félmillió honfitársunk beoltva. Újraindítjuk Magyarországot – tette közzé Orbán Viktor Facebook-oldalán péntek reggel. A miniszterelnök  videójában emlékeztetett, hogy ennek következtében újra kinyitnak a vendéglátóhelyek teraszai. A miniszterelnök ezt követően a Kossuth Rádióba ment a szokásos pénteki interjúra, ahol a részletekről is többet mondott.

Most már Magyarországon a legrosszabbak a koronavírus halálozási adatai

Magyarországon hivatalosan 26 ezer fő vesztette életét a betegséggel összefüggésben. Ezzel a népességarányos halálozás tekintetében megelőztük Csehországot, így most már a világon nálunk a leghalálosabb a járvány – írta meg a Portfolio.hu.

Országos összefogás – adatbázis készül a mentőket támogató vendéglátóhelyekről

Az Országos Mentőszolgálat úgy döntött: országos online adatbázist készít a szolgálatban lévő mentőket támogató vendéglátóhelyekről, miután országszerte egyre többen fejezik ki támogatásukat a mentődolgozók felé – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda esti Híradójában.