Barabás Lőrinc a világ egyik legismertebb klubjában, a New York-i DROM-ban lép fel

Kultúra

A Unicorn Factory közösség szervezésében Barabás Lőrinc a világ egyik legismertebb klubjában, a New York-i DROM-ban lép fel szeptember 23-án, tíz óra harmintól.

Az unikornisok új sorozatának célkitűzése, hogy olyan koncerteket, színházi- és tánc előadásokat kiállításokat szervezzenek az USÁ-ban, amelyek jól reprezentálják akortárs magyar kultúrát, és akár egy menő budapesti helyen vagy fesztiválon is megállnák a helyüket. Új sorozatuk, a Budapest Beats első fellépője, Barabás Lőrinc.

Barabás Lőrinc trombitás és producer a budapesti zenei élet egyik legmeghatározóbb alakja. Olyan előadókkal osztotta meg a színpadot, mint a Thievery Corporation és Bonobo, játszott Erik Truffazzal, Nikola Contéval és Niklas Paschburggal. Olyan rendezvényeken működött együtt Valerie June amerikai énekesnővel, mint a Montreaux-i Jazzfesztivál és a londoni iTunes Fesztivál, ami még hihetetlenebb ismertséghez segítette őt külföldön. Két saját projektjével (Solo, Quartet) fellépett a Dubai World Expo 2020-on is. A most bemutatásra kerülő Barabás Lőrinc Solo projektben táncolható ritmusokat valamint néhány lírai dalt ötvöz, és a kettő közötti összes árnyalatot. Zsonglőrködik billentyűs hangszerekkel, trombitával, effektekkel, laptoppal és billentyűzettel. Barabás új zenéken dolgozik, és január végére készül egy szólólemezzel. Nagyon aktív előadó és termékeny művész, aki mindig valami újat és innovatívat keres, ezért választották a szervezők a Budapest Beats első fellépőjének.

Barabás Lőrinc

A Unicorn Factory közösség célkitűzése, hogy olyan a művészetekre és kultúrára nyitott közösséget hozzon létre, amelynek tagjai szívesen találkoznak egymással egy-egy kulturális rendezvényen, nyitott gondolkodásuknak köszönhetően jó beszélgetések és találkozások alakuljanak ki. Az eddig főleg budapesten tevékenykedő közösség most New Yorkban és Los Angelesben kel életre, ahol szeretné, hogy a tengerentúlon élő magyarok és a kortárs kultúra iránt érdeklődő amerikaiak kapcsolódjanak majd a csapathoz, így akár turisztikai vonzereje is lehet a kezdeményezésnek. Az első rendezévényen, New Yorkban a koncert után a helyi magyar közösség egyik legismertebb DJ-e, Sizare zenéjére táncolhatnak és érezhetik jól magukat a fiatalok és az idősebbek. A tervek szerint egy-egy budapesti dobbanás (Budapest Beats) Amerika többi városába is eljuttaja majd a művészeket egy mini-turné keretében.

Légy boldog, legyél unikornis! hangzott a közösséget indító szlogen, ehhez szuper talpalá valót szolgáltat Barabás Lőrinc szeptember 23-án a DROM-ban.

További információ a Facebook-eseményben.