MUSEXPO  – Ahol a világ zeneipara találkozik

Kultúra Világ

A MUSEXPO csapata büszke arra, hogy „…összehozza azokat szakmabelieket a világ minden pontjáról, akik ugyanazokat az értékeket és szenvedélyt képviselik a zene iránt”. Az expo március 19-én kezdődött és ma este, március 22-én ér véget Los Angelesben. Ott jártunk az egyik Showcase programon, Hollywoodban.

„Az első MUSEXPO-t 2005-ben tartottuk Nyugat-Hollywoodban” – mondta Sat Bisla, a MUSEXPO alapító elnöke a Pesti Napnak. „A mostani a 23. MUSEXPO a sorban és a 17. Los Angelesben, Burbankban. Egyet Londonban, egyet Ausztráliában  is szerveztünk. Tehát még két év és ünnepeljük a MUSEXPO 25. évfordulóját” – tette hozzá az alapító elnök.

A nagyon intenzív, három és fél napos rendezvénysorozat gerincét a panel-programok adják, amelyeken a zenei világ ismert szakemberi tartanak előadásokat a világ minden tájáról érkező résztvevők számára. Idén kiemelten a cseh zenei ipar is képviselteti magát, amely nagy delegációval érkezett az expóra, olyan szakemberekkel, mint a magyar származású Náray Márton, a SoundCzech /Czech Music Office vezetője.

A showcase programokat Hollywoodban, az S.I.R. Studios Hollywood nevű zenei komplexumban rendezik meg a Sunset Boulvardon, az egész napos panelprogramokat pedig a Castaway, Burbankben tartják. “Minden este borkóstolót és koktélfogadást tartunk a szakmai közösség számára, akik részt vesznek az expón.” – tette hozzá az alapító elnök.

Az expo első két showcase-estjén nyolc-nyolc zenekar és előadó lépett fel a S.I.R Studios Hollywood két külön színpadán. Az első este programjában a Louis Beery, Kamrad, Lauren Waller, Jagmac, Madyx, Second Theory, 3REE és a Vella szerepelt.

A Pesti Nap a MUSEXPO második showcase napjának programját látogatta meg Hollywoodban, amelyen Danny Baldursson, a Noble, a Waiting for Smith, a City Baser, a Holly Riva, a Single by Sunday, a King Youngblood és a Masi Masi lépett fel. A fellépők közül mi a brit, dallamos Pop Punk zenekart, a Single by Sunday-t és a Seattle-i amerikai alt-rock afro-punk bandát, a King Youngblood-ot tartottuk a legjobbaknak. Ez utóbbi csapat  elképesztő hangulatot teremtett a színpadon és a teremben. Egészen biztosak vagyunk benne, hogy még hallani fogunk erről az együttesről.

A MUSEXPO és a Global A&R korábban már olyan művészeket támogatott, mint Adele, Katy Perry, LMFAO, MUSE, Sia, Coldplay, Dido és mások.

 

– Vida Virág –

Kezdőkép: musexpo.net