A Sárik Péter Trió ad koncertet pénteken

Kultúra

A Sárik Péter Trió X Bartók címmel ad koncertet pénteken a budapesti Várkert Bazár új, Jazzbazár elnevezésű sorozatában.

A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb dzsesszzenekarává vált. Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman – Sárik Péter zenekarvezető, zeneszerző, zongoraművész; Fonay Tibor bőgős, basszusgitáros; Gálfi Attila dobos – nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítják meg, mint a dzsessz-zenekarok többsége – közölték a szervezők az MTI-vel.

“Talán egyik zeneszerző sem volt akkora hatással a mai dzsesszre, mint Bartók. Műveinek döbbenetes ereje, dinamikája szinte elsöpri a hallgatót, zenéje csupa izgalom, misztikum, határtalan mélység és tisztaság. Azzal a céllal készítettük ezt az anyagot, hogy feldolgozásaink által azokkal is megszerettessük Bartók zenéjét, akik eddig idegenkedtek tőle” – idézi a közlemény Sárik Pétert. A

A zenekarvezető szerint a dzsessz és Bartók tökéletes párosítás, a zongoradarabok trióra hangszerelve még karakteresebben szólnak, a nagyzenekari művek és a népdalfeldolgozások is új arcukat mutatják és végtelen teret adnak az improvizációnak.

 

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük