Az agresszió és az indulatok kezelése gyermekek körében – előadás

Kultúra

A Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Háza és az Életreform Egyesület május 26-án, csütörtökön, 10 órától szervezi meg a „Szemünk fénye, a gyermek” c. konferenciasorozatot a DMK Újkerti Közösségi Házában (Jerikó u. 17-19.).
A sorozatot az Életreform Egyesület 2005-ben indította útjára. Nagy megtiszteltetés számukra, hogy 2016-ban a Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Házával karöltve ismét megtarthatják a rendezvényt, egy manapság sajnos igen aktuálissá vált témában: “Agresszió és indulat kezelése gyermekek körében” címmel.

A konferencia célja, célközönsége: Találkozási, tapasztalatszerzési alkalmat kínálni azoknak, akik az élet legszebb szakaszában, a gyermekkorban segítik a felnövekvő nemzedéket. Szeretettel hívják és várják a gyermekekkel foglalkozó szakembereket: egészségügyi, gyermekvédelmi, gyermekjóléti, oktatási, közművelődési szakembereket, gyermekekkel, családokkal foglalkozó civil szervezeteket és természetesen a szülőket, érdeklődőket.

Témakörök: Hogyan kezelhető az élet minden területén erősödő, egyre nagyobb méreteket öltő agresszió? Mit tehetünk az agressziót kiváltó és követő félelem és szorongás kezelése érdekében? Miképpen taníthatjuk meg önmaguk és egymás tiszteletére, elfogadására, szeretetére a gyermekeket? Mi az agresszió gyökere és mi a végkimenetele? Milyen válaszokat adjunk, és milyen stratégiát alkalmazzunk, hogy a szeretetteljes elfogadás legyen emberi kapcsolataink alapja? A fenti kérdésekre keresik a választ együtt, a különféle munkahelyekről érkező gyermekekkel foglalkozó szakemberek, szülők, és a gyermekeink jövőjéért felelősséget érző, érdeklődő emberek.

Új szemléletmódot, esetleg szokatlan megközelítést kínálnak, érdekes összefüggésekre igyekeznek rámutatni kiváló szakember-előadók bevonásával. (Buda Mariann hab.főisk.docens, dr.Csiky-Mészáros Mária igazságügyi szakértő pszichológus, Csutak Zoltán pszichológus, Gesztelyi Tamás mentalhigiénikus, Kövesi Péter életmódtanácsadó-író, Láposi Terka, a Vojtina Játszószínház vezetője), Moderátor: Kövesiné Szabolcsi Éva, az Életreform Egyesület titkára.