A Semmi oltárán áldozva – Szabó Károly tárlata

Kultúra

Szabó Károly munkáiból nyílik kiállítás A Semmi oltárán áldozva – Lehetetlenség gyakorlatok címmel a b24 Galériában 2015. november 13-án, pénteken 17 órakor.

Szabó Károly visszatérő kiállító művésze Debrecenben a Batthyány utca 24. szám alatt található kiállítóhelynek. A Próbapanel című önálló tárlata idején 2009-ben még a Mű-Terem Galéria nevet viselte ez az épület, majd a Műterem Galériává egyszerűsödött nevű helyen 2012-ben és 2013-ban is csoportos tárlatokon mutathatta be alkotásait.

A jelenleg b24 Galéria elnevezésű kiállítóhely termeiben felállított komplex installációk különböző médiumokon keresztül mozgatják meg az érzékszervek sokaságát. A látványelemek, a hanghatások, a művek tapintás útján való érzékelése mind a dolgokról vélt bizonyosságunkat feszegetik/kérdőjelezik meg.

Szabó Károly gondolatai mindig a lehetetlenség körül forognak. Eddigi művei vagy inkább egymásra épülő installációi fizikailag a lehetetlenséget kísértik, a bevett természeti törvényeket állandóan megkérdőjelezve. A jelenlegi tárlatán szereplő installációival Szabó Károly folytatja korábbi műveiben már megkezdett művészi kutatómunkáját.

A tárlat kurátora Uhl Gabriella művészettörténész.

A kiállítást 2015. november 13-án 17 órakor Szabó Attila DLA képzőművész nyitja meg.