Szeged, szemetes, kuka, szemét, buli, újszegedi liget

Budapesti Közművek: mintegy 60 tonna szemetet gyűjtöttek össze a vasárnapi nagytakarításon

Helyi hírek

Mintegy 60 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. munkatársai más fővárosi közszolgáltató cégekkel és önkéntesekkel együtt a vasárnapi nagytakarításon.

A főváros közelgő 150. születésnapja előtt a fővárosi önkormányzati cégek több mint 700 munkavállalója takarított vasárnap a 4-es 6-os villamos teljes vonalán, a Margitszigeten, a Gellérthegyen, a KÖKI-n és a Ferenciek terén.

Azt írták, hogy a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziója 688, a Budapest Közút Zrt. 20, a BKV Zrt. pedig 33 munkatársával vett részt az akcióban.

Az FKF majdnem 200 célgéppel (mosó-locsoló gépek, önfelszedő seprőgépek és hulladékszállító járművek) végezte a munkát, a BKV Zrt. pedig nyolc járművet használt a takarításhoz.

A takarításban résztvevők mintegy 60 tonna hulladékot: kaszálékot, gyomot, földet és egyéb szennyeződést takarítottak el a Nagykörútról és a körúthoz kapcsolódó közterületekről, és ez a mennyiség megfelel egy közepes lélekszámú budapesti kerület teljes lakossága által megtermelt egész napi hulladékának – fejtették ki.

(MTI)