Bánhegyi Zsolt balmazújvárosi labdarúgó

Legyőzte a gyilkos kór a fiatal balmazújvárosi labdarúgót

Helyi hírek

Egy éve diagnosztizáltak Ewing-szarkómát (csontdaganatot) a balmazújvárosi Bánhegyi Zsoltnál. A fiatal futballista szervezete sajnos alulmaradt a küzdelemben.

Pontosan 52 hete kezdődött minden. A most 19 éves Öcsém egy éve ilyenkor már írásban leérettségizett, hétvégén még bevetésre készen állt az NB II-es Szolnok cserekapusaként. Mindent megtett azért, hogy profi labdarúgó legyen. Balmazújvároson, Mezőkövesden és Szolnokon is alázatosan, elhivatottan és mindent a focinak alárendelve készült a hétvégi mérkőzésekre. 52 hete azonban minden megváltozott! Egy izomsérülésnek gondolt sportsérülés Bánhegyi Zsolt életét megváltoztatta. Ewing-sarcomát diagnosztizáltak. Az, hogy az érettségi befejezése elmaradt 2022-ben, és az, hogy abbahagyta a focit, eltörpül a mindennapos küzdelem mellett

– olvasható Bánhegyi Zoltán, a fiú bátyja Facebook-posztjában.

Zsolt fél évig kapott kemoterápiás kezelést, az első három hónap végén pozitív változások történtek: a daganat összébb húzódott, az áttét csökkent. A következő kezelések végére várták a további javulást, de karácsony előtt jött a második sokk. Nőtt a daganat, nőtt az áttét. Jött a folyamatos láz, és egy még nehezebb időszak.

A gyógyszeres kezelés hatására javult a fiatalember közérzete, és bíztak benne, hogy ezzel párhuzamosan javulnak az eredmények is. De húsvét előtt újabb sokk érte a családot: tovább nőtt a daganat és az áttét. A protokoll szerint a kombinált kezelés következett volna, de Zsolt ezt már nem fogadta el, 10 kemoterápiás kezelés után saját felelősségére felhagyott a kezeléssel.

A család egy kísérleti fázisban lévő gyógyszerben bízott még, amelynek beszerzése sem lett volna egyszerű. A felajánlásokból össze is gyűlt a pénz, de sajnos már késő volt.

Nyugalomban, békességben, csendben elaludt

közölte május 30-án a szomorú hírt öccséről Bánhegyi Zoltán.

Fotó: Szolnoki MÁV FC