A Keleti pályaudvaron is megújultak az utastájékoztató táblák

Helyi hírek

Megújítja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a főváros nagyobb közösségi közlekedési csomópontjaiban lévő tájékoztatókat, ennek részeként a Keleti pályaudvaron helyeztek ki új utastájékoztató táblákat.

 

A BKK pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy szakembereik első körben felmérték a tájékoztatók állapotát, majd ezt követően felújították az összes rossz állapotú elemet. Megújultak az utastájékoztató oszlopok és a rajtuk található információs blokkok. A járatszámok is nagyobb méretben jelennek meg a felújított felületeken, így távolról is látható, milyen járatok érhetők el az adott megállóból – ismertették.

Évente mintegy 30 ezer menetrendi laptáblát cserélnek a fővárosban a BKK munkatársai.

Nemrég a társaság elindította a jelentősebb végállomások utastájékoztatási elemeinek teljes felülvizsgálatát, megújítását is. Eddig az Örs vezér terén, a Bosnyák téren, Kőbánya alsónál, a Batthyány téren, a Göncz Árpád városközpontban, a Széll Kálmán téren, a Határ úton és a Hűvösvölgyben található végállomások utastájékoztatási rendszere újult meg. A közeljövőben a Puskás Ferenc stadionnál folytatódik a munka – olvasható a közleményben.

(MTI)