Elkezdődött a HelloParks raktárcsarnokának építése Pátyon

Helyi hírek

Elkezdődött a HelloParks raktárcsarnokának csaknem 1 éven át tartó építése Pátyon – közölte a beruházó hétfőn az MTI-vel.

Terveik szerint az 58 ezer négyzetméteres ipari létesítményt 2023 nyarán fejezhetik be. A majdnem 70 millió euró (csaknem 30 milliárd forint) értékű beruházásban a főváros vonzáskörzetének legnagyobb ipari csarnoka valósul meg, egyúttal ez a társaság eddigi legnagyobb projektje is – írták.

A HelloParks közben Fóton és Maglódon szintén építkezik, a három Pest megyei településen a közlemény szerint a legkorszerűbb épületek fogják kiszolgálni a belföldi logisztikát. Nemes Rudolf vezérigazgató a piaci igényekkel indokolta, hogy egyszerre több helyszínen teljes kapacitással fejlesztenek. A korábban elkészült épületek, a HelloParks Maglód MG1 és HelloParks Fót FT1 alig néhány hónap alatt teljesen megtelt bérlőkkel – tették hozzá.

Az ipari ingatlanokkal foglalkozó társaság a térségben a Futureal tagja. A vállalatcsoport Európa legnagyobb ingatlanfejlesztői közé tartozik, egyúttal a közép- és kelet-európai térség egyik vezető ingatlanbefektetője is. A HelloParks jelenleg 222 hektáron több mint 900 ezer négyzetméternyi raktár- és ipari terület létrehozásán dolgozik, folyamatban lévő projektjeinek beruházási értéke megközelíti a 200 millió eurót (körülbelül 80 milliárd forint) – olvasható a közleményben.     Beszámolója alapján a 2020-ban létrehozott társaság az alapítás évében 236,5 millió forintos bevételt és 16,38 millió forintos nyereséget ért el, tavaly 1,371 milliárd forintos bevétellel és 82 millió forintos nyereséggel zárt.