Pick szezonnyitó

Itthon bajnok, a BL-ben a négy között lenne a PICK Szeged

Európa Helyi hírek Ország Sport

Idénynyitó sajtótájékoztatót tartott hétfőn az ötszörös magyar bajnok PICK Szeged férfi kézilabdacsapata, az együttes megkezdte a felkészülést a 2022–2023-as szezonra.

A PICK Aréna konferenciatermében rendezett események Süli Róbert sajtófőnök köszöntötte az újságírókat, a csapat vezetését és a megjelent játékosokat.

Kiss Bence, a PICK Szeged cégvezetője azt hangsúlyozta, hogy először nyitják meg a szezont az új arénában. Felhívta a figyelmet a Pick Akadémiára, és arra, hogy minden edzéslehetőség egyetlen helyszínen adott. – Nagy motiváció a fiataloknak, ha edzésre menet, jövet fenőtt játékosokkal találkoznak össze a folyosókon – mondta.

A csapat hétfő délelőtt felmérésekkel, tesztekkel kezdte az idényt, orvosi vizsgálatok is voltak, délután pedig már edzést is tartanak. A hétvégén pedig elutaznak Szlovéniába, egy magaslati edzőtáborba.

A felkészülési mérkőzések sorában Balatonfüreddel és Gyöngyössel Szegeden játszanak, majd Nagyszentmiklósra utaznak, ahol egy kupán indul a PICK. Később Németországban, bundesligás csapatokkal is megmérkőznek majd.

Augusztus 1-én kezdődik a bérletmegújítás folyamata később pedig várják szeretettel az új bérleteseket is

– szólt a közeli jövőről Kiss Bence. Előre tekintett Süli Róbert is, amikor bejelentette, hogy lesz PICKNIK, egy városi programmal összekötve terveznek szeptemberben egy közönségtalálkozót.

Juan Carlos Pastor vezetőedző kiemelte, hogy céljuk az NB I-ben a címvédés, a BL-ben pedig az előrelépés, vagyis a négyes döntőbe jutás. A spanyol szakember elmondta, kemény munka és sok edzés vár a csapatra, majd hozzátette, nagyon örülne, ha a következő idényben nem lenne olyan sok sérülés a keretben, mint az elmúlt két szezonban.

Nagyon jól fel kell készülnünk, mert a BL-ben mi kerültünk az erősebb csoportba, ráadásul a címvédő Barcelonával otthon kezdünk.

Egyelőre nem kell azon gondolkodnunk, hányadik helyen fejezzük be a csoportkört, mert meccsről meccsre készülünk.

A legjobb teljesítményt a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben kell majd nyújtanunk – mondta.

A kilenc évvel ezelőtt érkezett vezetőedző – akinek a szerződése 2023-ig plusz egy évre szól – kijelentette, nagy előny lenne, ha hazai pályán minden BL-csoportmeccsüket megnyernék, és idegenben is „csipegetnének” pontokat.

Kérdésre válaszolva Kiss Bence elmondta, hogy Luka Stepancic idén nyáron újabb Achilles-ín-tisztító műtéten esett át, jelenleg a rehabilitációját tölti. – Speciális sérülése van, több szakember próbálta már kezelni a világ több pontján, de eddig nem sikerült meggyógyítani. Reméljük, minél hamarabb be tud kapcsolódni a labdás edzésekbe, van rá esély, hogy ősszel a pályán láthatjuk – nyilatkozta a cégvezető a horvát jobbátlövőről.

Marko Krivokapic másodedző elmondta, az eddigieknél is jobb játékot vár a csapattól, mert csak egy érkező – Szita Zoltán – és egy távozó – Nik Henigman – volt idén nyáron, vagyis alig változott a játékoskeret.

Bánhidi Bence csapatkapitány közölte, a nyári szünetben is sokat dolgozott azért, hogy tökéletes állapotban térhessen vissza a felkészülés elejére.

A válogatott beálló makacs deréksérülése miatt március eleje óta csak a bajnoki döntő két mérkőzésén lépett pályára. – Másfél hét volt csak a passzív pihenés, utána elkezdtem a gyógytornát, hogy egészségesen tudjam kezdeni az alapozást. Fejben kipihentem magamat, és meglátjuk, a derekam hogyan viselni az edzést – mondta, hozzátéve, ha a BL-csoportkörben jól szerepelnek, az egyenes kiesés szakaszban könnyebb ellenfelet kaphatnak.

Az érkező játékos, Szita Zoltán úgy fogalmazott, motiváló, hogy egy bajnokcsapathoz jött, és olyan szintű együttesek ellen kézilabdázhat a BL-ben, mint például a Barcelona. – Azért érkeztem, hogy tanuljak, fejlődjek, és minél több trófeát nyerjünk. Bízom benne, hogy képes leszek megugrani ezt a szintet – nyilatkozta. A szurkolóknak pedig azt üzente, jöjjenek ki minél több meccsre, hogy lehető legtöbb szép mérkőzést éljék át együtt.

Fotók: Frank Yvette

Kövessen bennünket Facebookon a legfrissebb szegedi hírekért!