Villamos tram-train autóbusz

Új jegyeket vezet be szeptembertől a Szegedi Közlekedési Társaság

Gazdaság Helyi hírek

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester előterjesztésére az eddig ismert, bevált jegyek mellett továbbiakat hagyott jóvá a legutóbbi szegedi közgyűlés.

Szeged segíti a pedagógusokat, a csoportok kísérőit, ezután nem kell azon stresszelni, hogyan vegyék meg a pénztárban, az automatánál, vagy hogyan vásároljanak előre a jegyet. Az SZKT ugyanis bevezeti a kedvezményes csoportos tanulójegyet.

– Huszonnégy óráig érvényes, úgy gondoljuk, jelentősen könnyebb lesz így az iskolás csoportok közlekedése. Minimum tíz maximum negyven fős általános, vagy középiskolás diákokból álló csoport válthat ilyen jegyet. Tíz diákonként egy kísérőtanár utazhat a menetjeggyel, azaz egy 40 fős osztály, csoport mellett négy felnőtt utazhat a jeggyel – mondta Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester a szeged.hu portálnak.

Sokat várnak a körút napijegytől és a kiegészítő körút napijegytől is. Ennek az a lényege, hogy nagykörúton belül és a nagykörúton kívüli első megállóig korlátlanul lehet utazni. Ez igazából egy P+R-jegy: az autósok megállnak a sárga, illetve majd a kék zónában, ott vehetnek napijegyet majd egy ilyen jeggyel bejönnek a belvárosba.

Eddig nem volt Szegeden átszállójegy, most ez is változik, a hatvan perces jeggyel ugyanis át lehet szállni. Nagy Sándor ettől a jegytől egyébként szintén utasszám-emelkedést remél: átszállni jellemzően eddig a bérletes utasok szálltak át, most van arra esély, hogy ennek a jegynek a használatával többen utaznak olyanok, akik eddig mondjuk inkább gyalogoltak három-négy megállót, csak ne kelljen két jegyet lyukasztani.

Az 5/30-as napijegy csomaggal azt szeretnék, hogy a lehető legtöbben rendszeresen utazzanak a szegedi közösségi közlekedési eszközökkel. Ha valaki a járvány után most már úgy dolgozik, hogy hetente egyszer kell csak bejárnia, vagy annyira megszerette a kerékpározást, hogy most már mindenhova azzal jár, azoknak lehet ideális ez a jegytípus.

Nyitókép: Frank Yvette