Hajókirándulások Pest megyében

Helyi hírek

Friss levegő, csodaszép városképek vagy vadregényes természet, családi kirándulás vagy romantikus program! Egy hajókázás többféle élményt nyújt, attól függően, melyik típusát választjuk. Ha kedvet kaptál, most megismerheted a Pest megyei lehetőségeket.

Fővárosi hajózás

A legismertebb program a fővárosi sétahajó. Rengeteg változata van: élvezhetjük nappali fényben, vagy választhatjuk a kivilágított főváros élményét. Kérhetjük ebéddel, vacsorával, városismertetéssel, zenei- vagy folkműsorral is egybekötve. Ráadásul a hajókirándulásra jelentkezés Budapesten kimondottan egyszerű, hiszen online is lebonyolíthatjuk.

Visegrádig és vissza

Szentendre, Leányfalu, Tahitótfalu és Visegrád is megcsodálható ezen a körjáraton a Mahart jóvoltából. Ha főleg vízen szeretnénk lenni, egészen Visegrádig utazhatunk. Körülbelül 2 kellemes óra után pedig indul is vissza a járat. Ennyi idő alatt akár megjárhatjuk a Fellegvárat, megcsodálva a környék legszebb panorámáját.

Persze a művészetek kedvelői kiszállhatnak Szentendrén, elvegyülhetnek a színes vásári forgatagban, vagy körbenézhetnek a Marcipán Múzeumban. A lángos és a fagyi természetesen kihagyhatatlan részei egy szentendrei megállónak. Emellett Leányfalun és Tahitótfalun is kellemes kirándulások szervezhetők. A lényeg, hogy figyeljük a vissza irány menetrendjét.

Nagymaros, Zebegény és Dömös

Egy másik népszerű dunai körjárat a Visegrádról induló, mely egészen Dömösig visz el, majd ismét Visegrád felé veszi az irányt. Hazánk legszebb részei tárulnak az érdeklődők elé. A környéken rengeteg a túra-lehetőség, például a Remete-barlanghoz és a Hegyes-tetőhöz is eljuthatunk, a Dunakanyar talán legszebb gyalogútvonalán. Ráadásul a vízi utazás általában könnyedén megszakítható, s az aznapi későbbi időpontban ugyanazzal a jeggyel tovább folytatható.

Vác-Verőce

Ezt az irányt sem érdemes kihagyniuk a folyó szerelmeseinek. A fővárosból indul a járat, amelyen meglátogathatjuk Vácot és Verőcét, de akár Visegrádig utazhatunk.

Vácon mindenképpen érdemes körülnézni, hiszen mindenkit magával ragad a barokk hangulat. A központ, a templomok, a Diadalív, a Bormúzeum és a Kőkapu is érdekes látnivalók. Verőcén is sok érték vár. Ilyen a kerámiamúzeum, a római őrtorony maradványai, vagy a Hét Vezér Harangja.

Összegezve: Pest megyében pompás alkalmak nyílnak hajókirándulásra. Mind a kivilágított Budapest szerelmesei, mind a természetjárók és kirándulni vágyók találnak nekik tetsző úticélt. Ne hagyd ki Te sem ezeket a csodálatos programokat! (x)