Hatástalanították a honvédségi tűzszerészek az Angyalföldön előkerült világháborús bombát

Helyi hírek

Hatástalanították a Magyar Honvédség tűzszerészei az Angyalföldön, a Reitter Ferenc utcában előkerült második világháborús bombát. A mintegy 10 ezer embert érintő lakosságvédelmi intézkedéseket feloldották.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtökön nem sokkal dél múltával az MTI-nek elmondta: a katonáknak sikerült eltávolítaniuk az 500 kilogrammos, második világháborús légibomba élesített gyújtószerkezeteit.

A bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére viszik, később megsemmisítik.

A tűzszerészi munkálatok idejére csütörtök reggeltől mintegy 500 méteres sugarú körben elrendelt lezárást a rendőrök feloldották. A lakók visszatérhetnek otthonukba – közölte.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán azt írta: a hatósági zárás miatt elterelt buszok ismét eredeti útvonalukon közlekednek.

Szerdán a XIII. kerületi Reitter Ferenc utca 144-nél egy zárt építési területen földmunkák közben került elő a második világháborús légibomba.

A bomba hatástalanítása miatt a rendőrség a Béke utca, a Tahi utca, a Tatai utca és a Kámfor utca által határolt területet ürítette ki és zárta le. Ez a közösségi közlekedés több járatát is érintette.

A XIII. kerületben a lezárások idején három iskola és két idősek klubja befogadóhelyként működött.

Világháborús bombát hatástalanítanak ma Angyalföldön

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán