Minden tizedik BKK-bérletet okostelefonon vásárolnak

Helyi hírek

Egyre népszerűbb a mobiljegy, ma már minden tizedik BKK-bérletet telefonon vásárolnak a fővárosban közlekedők, emellett folyamatosan nő a visszatérő vásárlók aránya is, azaz egyre többen vannak azok, akik végleg lecserélik a papír alapú jegyeket és bérleteket – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek, két éve váltották meg az első mobiljegyet Budapesten, amelyből azóta csaknem 800 ezret vásároltak.

Annak bevezetése után alig több mint 9 hónappal a közlekedési mobiljegy forgalma már átlépte a szimbolikusnak számító 1 milliárd forintos összértéket.

A telefonon megvásárolható és használható digitális jegyek és bérletek népszerűsége folyamatosan emelkedett az elmúlt 24 hónapban. Az idei év első hónapjaiban a BKK által értékesített jegyeknek és bérleteknek már több mint 10 százalékát mobiljegyként vásárolták – írta a társaság.

Közölték azt is, ma már 175 ezren használják rendszeresen a mobiljegyet utazásuk során. A visszatérő vásárlók aránya folyamatosan növekszik.

A bérlet típusú termékek közül a legnépszerűbb a havi Budapest-bérlet, illetve a felsőoktatásban és a közoktatásban tanulóknak szóló Havi Budapest-bérlet.

Az eseti termékek közül a BKK Budapest 24 órás jegy volt a legnépszerűbb a vásárlók körében – olvasható a BKK közleményében.

MTI