Karácsony: a fővárosi cégeknél szabadnapot kapnak azok, akik felvették az oltást

Helyi hírek

A fővárosi cégeknél szabadnapot kapnak azok, akik felvették az oltást – írta Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a Facebook-oldalán.

A főpolgármester tudatta, arra kérte a budapesti cégek vezetőit, hogy adjanak szabadnapot annak a munkavállalónak, aki felvette az oltást, ezzel is motiválva a fővárosi dolgozókat.

Emlékeztetett: február óta plakátokkal buzdítják a budapestieket arra, regisztráljanak az oltásra. Mint írta, többször felajánlották a segítségüket a kormánynak, hiszen most az együttműködésnek van itt az ideje, és a legfontosabb, hogy minél hamarabb, minél többen megszerezzék a védettséget.

“A veszélyeztetett emberek védettségét, akik fővárosi fenntartású intézményben dolgoznak vagy laknak, a következő napokban antitest-teszttel ellenőrizzük, hogy megbizonyosodjunk róla, valóban biztonságban vannak-e” – közölte Karácsony Gergely.

A főváros elkötelezett abban, hogy mindenhol segítse a védekezést – fogalmazott a főpolgármester, hozzátéve, továbbra is biztat mindenkit, hogy regisztráljon, vegye fel az oltást, mert “csak így kaphatjuk vissza régi életünket”.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük