Ideiglenes kerékpársávok az Üllői úton is

Helyi hírek

A XI. kerületi Bartók Béla út és a Tétényi út után újabb helyszínen kezdődik el az ideiglenes biciklisávok kialakítása, már az Üllői út Kálvin tér és Könyves Kálmán körút közötti szakaszán is megkezdődnek a munkálatok – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A fővárosi önkormányzat még március végén döntött arról, hogy kihasználva a felére csökkent gépjárműforgalmat, néhány fontos útvonalon ideiglenes kerékpársávokat alakít ki, ezzel is segítve a koronavírus-járvány terjedésének lassítását – emlékeztetett a BKK közleményében.

Első lépésként a Bartók Béla úton, a Móricz Zsigmond körtér és Tétényi út közötti szakaszán, második lépésként a Tétényi úton a Bartók Béla út-Etele út között kezdődött el a munka. Szombaton táblák kihelyezésével kezdődött meg a munka az Üllői úton, majd a Rákóczi út is kerékpárbaráttá válhat.

A teljes budapesti kerékpárforgalmi főhálózat hossza 325 kilométer, amely a jelenlegi fejlesztésnek köszönhetően mintegy 20 kilométerrel bővül, a főváros legfontosabb szakaszain.

turizmus.com