Tanácsadó cég alakult a magyar beszállítók szakmai támogatására

Gazdaság

B2P Navigátor Zrt. névvel új vállalatot alapított a Dipol Humánpolitikai Intézet Kft. és az E55 Tanácsadó Kft. Cél a magyarországi gigaprojektek hatékony és eredményes megvalósításának elősegítése. A kezdeményezőkhöz már az alapításkor több vállalat is csatlakozott partnerként.A B2P Navigátor Zrt. szolgáltatási platformot és funkcionális megoldásokat nyújt mindazon hazai és külföldi vállalatok, beszállítók számára, amelyek érdekeltek olyan gigaprojektek megvalósításában, mint pl. a Paks II. projekt két új blokkjának létesítése és a stratégiai együttműködések kialakítása.

A társaság közreműködik olyan feltételek, körülmények és folyamatok kialakításában, amelyek révén a beszállítókkal szemben elvárt iparág-specifikus igények és elvárások teljesíthetővé válnak annak érdekében, hogy a beszállítók jó gyakorlata és képessége minél hatékonyabban szolgálhassa a gigaprojektek megvalósítását.

A vállalat tevékenységében kiemelt jelentőséggel bír az érdekképviseleti funkció, amely kereteken belül a magyar beszállítói kör részére biztosítani kívánja a kivitelezés és a megvalósítás során az érdekek Megfelelő Fórumon történő megjelenítését, megfelelő irányú közvetítését és azok vitás helyzetekben történő védelmét.

A B2P Navigátor Zrt. legfontosabb feladata a gigaprojektek kapcsán a megfelelő hazai beszállítói részarány (pl. Pakson 40%-os) megvalósulása, vagy annak lehetőség szerinti további növelése, az információközvetítés és a projekteljárásokban történő közreműködés révén.

Cél továbbá, hogy a hazai és nemzetközi felek, szereplők és érdekeltek között a konstruktív kapcsolatok minél magasabb szinten jöjjenek létre. A B2P koordinációja a megvalósítási folyamatok végrehajtásában jelentkező „nemzetközi szakadék” áthidalását segíti, a beszállítók értékteremtő és támogató folyamatainak egy rendszerbe és azonos üzleti kultúrába történő integrálásával.

A B2P Navigátor Zrt. stratégiai partnerségben áll a nukleáris iparág hazai és külföldi szereplőivel egyaránt. Széleskörű szakmai- és nemzetközi kapcsolatrendszere révén deklarálja a tájékoztató és koordináló szerepkör betöltésével és annak érvényre juttatásával kapcsolatos felelősségét és elkötelezettségét.