Peter Pellegrini

Peter Pellegrini győzött a szlovák elnökválasztáson

Kiemelkedő választási részvétel mellett Peter Pellegrini, a szlovák parlament és a második legnagyobb kormánypárt, a Hang (Hlas-SD) elnöke nyerte a szlovák elnökválasztás második fordulóját, így június 15-től ő lesz Szlovákia új államfője – jelentette be a választás hivatalos végeredményét az állami választási bizottság vasárnapi pozsonyi sajtótájékoztatóján.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök

Ukrán haditengerészet: újabb orosz csapást mértek Odesszára, halottak, az ukrán elnök is a városban volt

Az orosz erők szerdán csapást mértek a dél-ukrajnai Odessza város kikötői infrastruktúrájára, aminek következtében az eddigi adatok szerint öt helyi lakos életét vesztette – közölte Dmitro Pletencsuk, az ukrán haditengerészet szóvivője. A támadás idején a városban tartózkodott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök is.

Kézigránátokat robbantott fel egy férfi egy magyarlakta kárpátaljai településen

Felrobbantott három kézigránátot egy helyi képviselő Kárpátalján, a Huszti járási Kerecke község tanácsának ülésén pénteken, az elkövető a helyszínen meghalt, huszonhatan megsebesültek, közülük hatnak az állapota válságos – közölte a Nemzeti Rendőrség Kárpátaljai Főosztályának sajtószolgálata.