Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést vehetett át az Óbudai Egyetem dékánhelyettese

Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést vehetett át az Óbudai Egyetem dékánhelyettese

Egyetem

A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar dékánhelyettese Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést vehetett át többek közt kiemelkedő oktatói, kutatói munkája elismerésééül Pintér Sándor belügyminisztertől.

Bodáné Dr. Kendrovics Rita, az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar oktatási dékánhelyettese a Környezetmérnöki és Természettudományi Intézet igazgatója a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést kapta a nemzeti ünnep alkalmából. A díjat a köztársasági elnök adományozza a magyar felsőoktatás területén kiemelkedő munkája elismeréseként.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje a magyar állam által adományozható legmagasabb kitüntetések egyike, melyet a dékánhelyettes átvehetett Pintér Sándor belügyminisztertől. Bodáné Dr. Kendrovics Rita több mint három évtizedes, települési integrált víz- és környezetgazdálkodás területén kifejtett oktatói, oktatásszervezési, kutatói, szakpublikációi, valamint társadalmi szervezetekben való közreműködés területein végzett kimagasló munkája elismeréseként vehette át a kitüntetést.

Dr. habil. Koltai László a Rejtő Kar dékánja is gratulált a kitüntetéshez:

„Bodáné Dr. Kendrovics Rita elkötelezett oktató és kutató, aki kiemelkedő munkát végez az Óbudai Egyetemen. Szakmai tudása, elhivatottsága és emberiessége példaértékű a kollégái és a hallgatók számára is. Büszkék vagyunk arra, hogy az egyetemünk oktatói gárdájához tartozik.”

Bodáné Dr. Kendrovics Rita a kitüntetés kapcsán elmondta:

„Nagy megtiszteltetés számomra ez a kitüntetés. Köszönöm mindazoknak, akik segítették a munkámat az elmúlt években, köszönöm az MTA Vízellátási és Csatornázási Bizottság támogatását. A jövőben is elkötelezetten fogok dolgozni a magyar felsőoktatás fejlesztéséért és az Óbudai Egyetem Rejtő Karának sikeréért.”

Fotó: Óbudai Egyetem Facebook oldal