Online kurzussal bővül a METU képzési portfoliója

Egyetem

Online kurzussal bővül 2024 februártól a Budapesti Metropolitan Egyetem képzési portfóliója. Olvasható a METU honlapján.

A Pécsi Tudományegyetem 2016-ban rakta le szimbolikusan a PTE Zöld Egyetem Program alapkövét, mely missziójaként fogalmazta meg, hogy minden a környezetben a fenntarthatóságra, fenntartható gazdálkodásra irányuló jó gyakorlatot, újítást, irányítást bátorít, a tudomány és az oktatás segítségével formálja, illetve erősíti az ökológiai tudatosságot. A Pécsi Tudományegyetem által a V4GU projekt keretében 2021-ben, illetve a korábbi években szervezett PTE Green Workshop-okon, valamint a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozón résztvevő egyetemek képviselői igényüket fejezték ki egy olyan közös platform létrehozására, ahol rendszeresen lehetőség nyílik a fenntarthatóság területén végzett jó gyakorlatok megosztására, közös akciók szervezésére, valamint szorosabb együttműködés kialakítására annak érdekében, hogy a fenntarthatósági célokat szolgáló fejlesztések minél szélesebb körben elterjedjenek.  A Magyar Egyetemek Fenntarthatósági Platform (MEFP) Keretmegállapodást a Pécsi Tudományegyetem kezdeményezésére 14 egyetem, köztük a METU is aláírta. Az együttműködés célja a fenntarthatóság témakörében a jó gyakorlatok egymás közötti megosztása, rendszeres közös akciók szervezése, valamint szorosabb együttműködés kialakítása a fenntarthatósági célokat szolgáló fejlesztések érdekében. 

A Magyar Egyetemek Fenntarthatósági Platformjának (MEFP) tagjai: Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapesti Metropolitan Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Miskolci Egyetem, Nyíregyházi Egyetem, Óbudai Egyetem, Pannon Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, Soproni Egyetem, Szegedi Tudományegyetem. 

Februártól induló kurzusunkat az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karunk, valamint a Művészeti és Kreatívipari Karunk hallgatói egyaránt felvehetik szabadon választható tárgyként.  

Hétről hétre izgalmas és aktuális fenntarthatósági témák kerülnek előtérbe, többek között szó lesz a fenntarthatóság gazdasági hatásairól, az ökolábnyomról, a nemek közötti egyenlőségről, a körforgásos gazdaságról és még sok másról. 

Minden hallgatónkat ösztönzünk A fenntarthatóság kora – Kérdések és válaszok tárgy felvételére Neptunban. A képzés tárgyfelelőse: Dr. Szeberényi András.

(METU Facebook oldal)