Együttműködési keretmegállapodást kötött a Belügyminisztérium és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Egyetem

Együttműködési keretmegállapodást kötött a Belügyminisztérium és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a dokumentumot Pintér Sándor belügyminiszter, Czigány Tibor, az egyetem rektora, illetve Verseghi-Nagy Miklós kancellár írta alá hétfőn a fővárosban.

Pintér Sándor kiemelte, hogy a tudományos kutatások eredményeinek és azok gyakorlati alkalmazásának egységet kell képeznie a mindennapokban.

A belügyminiszter szerint ez a záloga a társadalom megbízható, gyors fejlődésének. A tudományos élet eredményei ugyanakkor megjelennek a hatékony államigazgatásban is – tette hozzá.

Czigány Tibor elmondta, hogy a megállapodás elsősorban informatikai jellegű. Kiemelte, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem már számos alkalommal segítette a Belügyminisztérium munkáját.

Ezek között említette az árvizek, a vörösiszap-katasztrófa, a koronavírus-járvány, a külföldön bekövetkezett nagyobb földrengések utáni kutató, mentő, a károkat felmérő feledatok elvégzését, vagy a Hableány nevű turistahajó balesete után a jármű kiemelésének megszervezését.

(MTI)