Budapesti Corvinus Egyetem

A Corvinus Egyetem hallgatója nyerte az MNB Oktatási Klub Kárpát-medencei tanulmányi versenyét

Egyetem

A Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás alapszak hallgatója, Beke Balázs Gábor lett a Kárpát-medencei tanulmányi verseny győztese – közölte a Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Tudományos Kör Egyesület (MNB Oktatási Klub) pénteken az MTI-vel a csütörtökön tartott döntő eredményét.

Az MNB Oktatási Klub versenyét a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával rendezték meg.

A közleményben ismertetik, hogy a versenyen három aktuális témát ajánlottak kidolgozásra a pályázatban résztvevőknek, a zöld növekedést, a klímaváltozást az agráriumban és az azonnali fizetési rendszert. A hallgatóknak egy maximum 15 oldalas, tudományos igényességű tanulmányban kellett kifejteniük választott témájukat.

A döntőbe tizenkét szerző jutott, ahol tízperces prezentációban, és az azt követő szakmai kérdések megválaszolásában mérték össze tudásukat a versenyzők a Babes-Bolyai Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem és a II. Rákóczi Ferenc Főiskola képviseletében.

Hét versenyző online kapcsolódott be az eseménybe, köztük a harmadik helyezett is, aki Nápolyból, az Erasmus program résztvevőjeként jelentkezett be.

A tájékoztatás szerint az első helyezett – 300 ezer forint díjazással – Beke Balázs Gábor, a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás alapszak másodéves  hallgatója, aki a klímaváltozás és az agrárium kapcsolata, a mezőgazdasági termésszerkezet változása, a Kárpát-medence régió külkereskedelmi átalakulása témát dolgozta fel.

Második lett – 250 ezer forint díjazással – Aigner Iván, az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola másodéves hallgatója, az angol nyelven megtartott prezentációjának címe, Dare to DIGInnovate for Sustainability through Green Growth.

Harmadik helyen végzett – 200 ezer forint díjazással – Márton Gergely, a Babes-Bolyai Tudományegyetem mesterszakos hallgatója, aki a magyar szürke szarvasmarha tenyésztéséről és értékesítési lehetőségeiről írta tanulmányát.

A Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Tudományos Kör Egyesület (MNB Oktatási Klub) 2017-ben alakult, hogy az MNB és az akkori Pallas Athéné Alapítványok – ma a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány – által támogatott oktatási programok résztvevői, ösztöndíjas hallgatói és a programokban közreműködők részére szakmai közösséget működtessen. A klub jelenleg negyven hazai és külhoni felsőoktatási intézmény hallgatóit, oktatóit, valamint a Magyar Nemzeti Bank munkavállalóiból álló szakmai közösséget fogja össze.